دسته‌بندی نشده

انواع مرکب های چاپ

چگونگی خشک شدن مرکب در انواع روش‌های چاپی، از اهمیت به سزایی برخوردار است. در چاپ افست معمولی با مرکب‌های رایج، خشک شدن مرکب از طریق اکسیداسیون آن و در مجاورت هوای محیط اتفاق می‌افتد که این به ماهیت مرکب و فرمولاسیون آن بستگی دارد. در این روش از چاپ، مرکب‌ها بسته به نوع مرکب و سطح چاپ شونده و شرایط محیط، مدت زمانی را جهت خشک‌شدن نیاز دارند.
از یک سو می‌توان به مرکب‌هایی اشاره کرد که با قرار گرفتن در معرض اشعه مادون قرمز (Infra-Red) عمل خشک شدنشان اندکی تسریع می‌شود. البته مرکب‌های پایه آب و همچنین پوشش‌های ورنی پایه آب در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند. باید توجه داشت که این مرکب‌ها در حالت عادی نیز بعد از گذشت زمان معینی خشک می‌شوند اما گاهی بنا به نیاز – اغلب به خاطر حجم زیاد مرکب بر روی سطح چاپ شونده – اپراتورها از لامپ‌های IR جهت تسریع خشک‌شدن و جلوگیری از پشت زدن کار استفاده می‌کنند. این نکته لازم به ذکر است که چاپکاران گاهی بر این باورند که از هر مرکبی می‌توان جهت چاپ با سیستم خشک کن IR استفاده کرد، در صورتی که اگر مرکب، پایه آب (Water Base) نباشد، نه تنها به خشک شدن آن کمک نمی‌کند بلکه نتیجه عکس حاصل خواهد شد.
نسل دیگری از مرکب‌ها که چندین سال پیش روانه بازار شده و به صورت تجاری عرضه می‌شوند، مرکب‌های UV هستند که توسط لامپ‌های UV خشک می‌شوند.