اخبار و مقالات نگارستان

اجلاس سراسری تجلیل از مدیران موفق ملی انقلاب صنعتی چهارم

سومین اجلاس سراسری انقلاب صنعتی چهارم در هزاره سوم با رویکرد تجلیل از مدیران موفق ملی در تاریخ 12مردادماه 1401 در تهران برگزار شد.

انقلاب صنعتی چهارم، چهارمین دوره اصلی از بدو انقلاب صنعتی است. این دوره با اشاعه فناوری هایی که فاصله میان سپهرهای فیزیکی، رایانشی و زیستی را کمرنگ یا حذف می‌کنند، مشخص می‌شود. این دوره با ظهور فناوری‌های نوین در چند حوزه رباتیک،رباتیک،هوش مصنوعی،زنجیره بلوکی،نانوتکنولوژی، پردازش کوانتومی، زیست فناوری، اینترنت اشیا و خودروهای خودران همراه است.

از آن جا که یکی از ارکان مهم جهت نیل به انقلاب چهارم صنعتی در ایران، مدیران، روسا و مشاوران صنعت و اقتصاد کشور می باشند،در نظر است سومین دوره ی اجلاس سراسری انقلاب صنعتی چهارم در هزاره سوم با رویکرد تجلیل از مدیران موفق ملی، در نیمه اول مرداد ماه سال 1401 به عنوان بزرگترین گردهمایی مدیران کشور برگزار گردد.

شایان ذکر است جوایز مدیران برگزیده این اجلاس، پس از احراز صلاحیت لازم با حضور مقامات عالی رتبه کشوری و لشگری، چهره های سرشناس علمی و دانشگاهی، کارآفرینان و نخبگان صنعت و اقتصاد کشور و در جمع اصحاب رسانه طی تشریفاتی رسمی اعطا خواهد شد.

 

اجلاس سراسری انقلاب صنعتی چهارم در هزاره سوم

بشر نه بر فن‌آوری و نه بر مشکلات ناشی از آن کنترلی نخواهد داشت.همه ما با تصمیمات روزانه ای که می گیریم در این تحول مسوول هستیم. بنابراین ما باید از توان و فرصت هایمان به منظور شکل دهی به تحول انقلاب صنعتی چهارم در کشورمان استفاده کنیم و آن را به گونه ای هدایت کنیم که منعکس کننده اهداف و ارزش های مشترکمان باشد.

از این رو در نظر است نخستین اجلاس سراسری انقلاب صنعتی چهارم در هزاره سوم، با رویکرد تجلیل از مدیران موفق ملی به مدیران، کارآفرینان، مخترعین، صاحبان سهام و سرمایه گذارانی که با خلاقیت، نوآوری و اشتغال زایی در میان تحریم ها و بحران های اقتصادی کشور، توانسته اند گامی نو در جهت انقلاب چهارم صنعتی در ایران بردارند.

ویژگی های انقلاب صنعتی چهارم

دو ویژگی اصلی دارد که این انقلاب را از دیگر انقلاب های صنعتی متمایز می کند:

 تغییرات عمیق و نظام مند: اگر شهر دیترویت آمریکا را نماد انقلاب صنعتی سوم در نظر بگیریم، مشاهده می کنیم که سه شرکت بزرگ خودروسازی این شهر با 1.2 میلیون کارمند، فروشی معادل 250 میلیارد دلار داشتند، اما اگر سیلیکون ولی با شرکت های مطرحی همچون مایکروسافت، اپل، گوگل، و … .

• ایجاد نابرابری: ویژگی دیگری که انقلاب صنعتی چهارم را متمایز می سازد، گسترش نابرابری بین اقتصاد ها است؛ بدین صورت که به واسطه فناوری های ایجاد شده در این انقلاب، کارکنان دانشی با دستمزد های بالا در برابر کارکنان غیر دانشی قرار می گیرند که این امر باعث از بین رفتن بسیاری از مشاغل خواهد شد. وجه دیگر این نابرابری مربوط به صاحبان پلتفرم در برابر کاربران پلتفرم است.

تهديدها و فرصت هاي انقلاب صنعتي چهارم براي جوامع

این انقلاب طيف گسترده اي از تغييرات را براي جوامع بشري پديد خواهد آورد و دولت ها و مراكز صنعتي از روي ضرورت بايد خود را براي اين تغييرات كه گستره اي از هوش مصنوعي، خودروهاي بدون سرنشين، چاپ سه بعدي، فناوري نانو، رباتيك و محاسبه گري كوانتومي را دربر مي گيرد آماده كنند، تغييراتي كه تا سال 2030 به اوج خواهد رسيد.

بازار كار. آثار و پيامدهاي انقلاب صنعتي از اكنون در برخي مشاغل و حوزه هاي كاري مشخص شده است و شغل هايي با نياز به مهارت كمتر چون خط مونتاژ با كمك كوبات ها (cobot- collaborative robot) يا روبات هاي تشريح كننده كه قادرند در اطراف حركت كنند پتانسيل خوبي براي انجام اين كارها دارند.طبق گزارش مجمع جهاني اقتصاد/World Economic Forum آينده مشاغل به اين صورت است.

اهداف و دستاورد های مراسم 

1.ایجاد فرهنگ سازمانی در پروسه پیاده سازی اثر بخشی استراتژی ها و مقررات شرکت

2.افزایش سطح هوش رقابتی، ارزیابی و شناسایی بازارهای بالقوه

3.رویکردهای توسعه نوآورانه فرهنگ کارآفرینی

4.بررسی انواع تکنیک های تحلیل پورتفولیو ساختارهای سازمانی پیشرفته

5.نقش مدیریت سازمان در طراحی خط مشی مناسب برای کنترل و تحلیل صنعت

6.امکان سنجی تعاملات و پی ریزی استراتژی کسب و کار در ایجاد روابط بین سهام داران

 

منبع

مطالب مرتبط